Grozījumi traktortehnikas un tās piekabes reģistrācijas noteikumos

Grozījumi traktortehnikas un tās piekabes reģistrācijas noteikumos

Agrozemes.lv - MK noteikumi5. jūlijā spēkā stājušies Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotie un valdības apstiprinātie Grozījumi 2017. gada 6. jūnija noteikumos “Traktortehnikas un tās piekabes reģistrācijas noteikumi”. Grozījumi veidoti, lai novērstu Eiropas Savienības valstīs zagtas traktortehnikas vai tās piekabes reģistrāciju un vienkāršotu pārbūvētās traktortehnikas reģistrācijas kārtību.

Turpmāk pirms traktortehnikas reģistrēšanas Latvijā Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) inspektori Šengenas informācijas sistēmā pārbaudīs, vai reģistrējamā traktortehnika nav starptautiskajā meklēšanā.

Grozījumi nosaka arī to, ka tehnikas īpašnieks pārbūvētās traktortehnikas reģistrācijas apliecību turpmāk varēs apmainīt pret jauno reģistrācijas apliecību (kurā norādīts pārbūves veids) tajā pašā dienā, kad VTUA tiks saņemts iesniegums par reģistrācijas maiņu pārbūves dēļ, un nebūs jāveic traktortehnikas tehnisko datu salīdzināšana.

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 6. jūnija noteikumos Nr. 313 “Traktortehnikas un tās piekabes reģistrācijas noteikumi”

Informāciju apkopoja Iveta Eglīte