Aizvadītas Latvijas meža dienas

Aizvadītas Latvijas meža dienas

Tērvetē, Kurbada zemē 24. un 25. maijā Baltijā lielākajā meža izziņas pasākumā “Latvijas Meža dienas” aptuveni 13 500 meža draugu – bērnu, jauniešu un pieaugušo iepazina meža nozari.

”Latvijas Meža dienas” 1,6 kilometru maršrutā vienkopus pulcēja 100 dažādas ar mežsaimniecību, kokapstrādi un vidi saistītas organizācijas, kas svētku laikā rūpējās par apmeklētāju izglītošanu un labsajūtu. Ikvienam dalībniekam bez maksas tika nodrošināta vieta aktivitātēm, iekļaujot tās kopējā pasākuma infrastruktūrā un komunikācijā ar interesentiem un masu medijiem. Apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairāk nekā 80 meža izziņas darbnīcās, darboties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, Cūkmenu un īstiem meža večiem.

“Latvijas meža dienu” rīkotāju pārstāvis Normunds Namnieks priecājas par arvien pieaugošo apmeklētāju atsaucību un interesi par pasākumu, tādēļ “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Tērvetes novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrību “Zaļās mājas” ir apņēmības pilni turpināt tradīciju un “Latvijas meža dienās” pulcēt, izglītot un iedvesmot atpūtai dabā arī nākamgad.

80 gadu laikā mežu platība Latvijā ir dubultojusies. Dēļi un koka mājas ir Latvijas lielākā eksportprece. Ik gadu Latvijā tiek iestādīti 40 000 000 jaunu koku.

Informāciju sagatavoja Iveta Eglīte